Merhabalar Sevgili Kahve Dostlarım !!!
Geri sayım bitti, yarı yıl tatili başladı ??
Sevgili öğrencilerimiz karnelerine kavuştular. Ve işte bütün bir eğitim-öğretim yılının en çok beklenen zamanı gelip çattı. Şimdi yarı yıl tatili! Karneler alındı, takdir alanlar sevindi, zayıf notu olanlar biraz üzüldü. Şimdi ise sıra bütün öğrencilerin en çok hak ettiği bu güzel tatilin tadını çıkarmakta.
Dönem boyu proje ödevleri ve sınavlarla boğuşan öğrencilerin sosyal aktivitelere vakit ayırmaları mümkün olmadı. Yarıyıl tatilinde düzenli bir program yapanlar, hem dinlenebilir hem de derslerindeki eksikleri tamamlayabilirler. Aileler iki haftalık tatilde çocuklarına neler yapmak istediğini sormalı ve birlikte tatil programı yapmalılar. Spor, yüzme gibi değişik sosyal faaliyetlerin yanında, ailece kısa mesafeli de olsa seyahat ve akraba ziyaretleri yapmak, ikinci döneme güzel hazırlanmak için öğrencilere iyi gelecektir. Bu iki haftalık mola ikinci dönemin motivasyonunu oluşturacak güzel bir süreç aslında. Bu nedenle öğrenciler sosyal aktivitelerle, spor faaliyetleri ve kültür gezileriyle de bu tatili renklendirebilirler.
Ben çok çalışmak yerine, verimli çalışmayı tavsiye ediyorum. Sürekli çalışmanın da öğrenciye bir getirisi olmadığını, bu nedenle öğrencilerin dinlendikleri zamanların dışında, günlük verimli ve nitelikli ders çalışma programları oluşturabileceğini ve konu tekrarları yapabileceğini savunuyorum. Ancak çocuk, ders çalışmasına yönelik aşırı baskı ile karşılaştığında bunalabilir. En büyük problem ebeveynlerin kendilerine göre bir program oluşturmaları ve çocuğun buna uymasını beklemeleri ile ortaya çıkar. Tatilin başında çocuğunuzla birlikte doğru bir planlama yapmak her zaman yararlıdır. Böylece yarıyıl tatilinde çocuğunuz hem dinlenecek hem de öğrendiklerini unutmayacaktır.
Şimdi e-okul, e- not, e-karne sistemi var. O zaman cep telefonu, e-okul ne arar. Günümüzde hemen google açıp e-notları görmek mümkün. Heyecan var mı Notlar önceden belli olsa da öğrencilik öğrenciliktir. Aynı heyecan, aynı sevinç yine yaşanıyordur. Çağımızdaki toplumsal değişimler, doğal olarak eğitim anlayışlarını da değiştirdi. Eğitimin içeriği de giderek hayatla daha ilişkili olmaya başladı ve çok bilen insan yerine, bilgiye kolayca erişebilmenin de yollarını iyi bilen, bilgiyi hayatı kolaylaştırmakta bir araç olarak kullanabilen insan yetiştirme giderek ön plâna çıktı.
Günümüzde, eğitimli insanın tanımı da değişti. 21. yüzyılda okuryazarlık temel bilgisayar becerilerini de kapsadı. Kişi, teknolojiden, teknolojinin boyutlarından, özelliklerinden, haberdar oldu. Geçmiş yılların itaatkâr, uslu çocuk kavramı, kendi kendine yetebilen, karar verebilen, kararlarının sonucuna katlanabilen, hak ve sorumluluklarını dengeli bir şekilde taşıyabilen insan yetiştirme kavramı ile yer değiştirdi.
Bu nedenle millî ve manevî değerleri koruyarak bu değişime ve şartlara uymaya çalışarak kendinizi en çağdaş, en bilimsel, en güzel şekilde yetiştirin sevgili öğrenciler.
Bütün çocuklarımızı ve ailelerini kutluyor onlara iyi tatiller diliyorum..
Bol bol gezin, eğlenin, dinlenin ??
Sevgilerimle,
Binnaz ablanız.