Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

fal-ad1

Merhaba Sevgili Dostlar.

Bol köpüklü Türk kahvesiYine Türk kahvesi hakkında ki bir yazı ile sizlerle birlikteyim. Bu yazımda Türk kahvesi içebileceğiniz keyifli zamanlar geçirebileceğiniz mekanlar hakkında değil, direkt Türk kahvesinin nasıl yapıldığı ile ilgili olacak.  Özellikle bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılır ? konusuna değineceğim.

Her ne kadar Türk kahvesinin geleneksel bir pişirme usulü olsa da, yapılan kahve bol köpüklü Türk kahvesi ise, her kahve yapan kişiye göre kendine has küçük farklılıklar bulunmaktadır.

Bol köpüklü kahveTürk kahvesi önünüze geldiği andan itibaren ilk gözünüze çarpan o güzel kokulu içimliğin üst yüzeyidir. Ve köpük olmadan bir Türk kahvesi kesinlikle şekersiz baklava gibidir.

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak bir hanımın hamaratlığını da simgeler. Bu hanım ne kadar hamaratlı olduğunu bol köpüklü Türk kahvesi yapabildiğini göstererek adeta ıspatlar. 

Geleneksel bakış açıları Türk Kahvesi nin köpüğüyle özdeşleştirmesi köpüğündeki kafein miktarının dengeli ve tam ayarında olarak ilk içimi sırasında verdiği o zevk yüzündendir.

Peki bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılır?

Bu noktada en önemli dikkat edilmesi gereken nokta suyun soğuk olmasıdır. Türk kahvesi’nde köpüğü oluşturmakta zorlanıyorsanız buz dolabından kullanacağınız suyu kahvenizle cezvede birleştirdikten sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Bol köpüklü Türk kahvesi için bir diğer hassas nokta ise cezvenizin bakır olması ve pişirme esnasında çok fazla kaşık değdirmemenizdir. Pişirme başlamadan üstte olan kahve telvelerinin kendiliğinden cezvenin dibine çökmesine izin verin.

Köpüklü türk kahvesiKahvenizi yaparken onun bol köpüklü Türk Kahvesi olmasını sağlayabilmeniz için şekerini sonradan atmanız da çok önemlidir. Köpüğü cezvelere akdıktan sonra bir taşma miktarı kadar ocağın üstünde tutun ve yarısına kadar fincanlara paylaştırın.

Cezvede ki diğer Türk Kahvesini de üstüne şeker ekleyip karıştırın tabi benim gibi sade ve bol köpüklü Türk Kahvesi seviyorsanız o başka.. 🙂

Şekeri ilave ettikten sonra bir taşımlık daha pişirin ve cezvelerinize dökün.

Bol köpüklü Türk Kahvesi en güzel sohbetlerinize eşlik etsin ve kırk yıl hatrı olsa da size sevdiklerinizle sohbeti özletsin, özlettikçe özletsin.. 🙂

Peki söyleyin bakalım siz Türk kahvesini nasıl yapıyorsunuz ?

fal-ad1
Güven Cihan Çoban

Güven Cihan Çoban

Astroloji, ortadoğu ve anadolu Mistisizmin göbeği olan İskenderun/Hatay’da ikiz kardeşiyle aynı anda dünyaya geldiğini ifade eden yorumcu, her bireye nail olmayan özel psişik bağlar ve telepatik zekayla dünyaya geldiğine inanıyor. Bulunduğu şehrin doğusunda Arap, Ermeni,Türk kültürleriyle yetişen yorumcu, özellikle Ortadoğu ve Anadolu mistisizmi, parapsikoloji ve astrolojiyle çok yakından ilgilenmeye başlayarak,kendisinde keşfettiği özel yeteneklerini kahve, tarot ve astroloji ile birleştirerek bu deneyimlerini insanlarla paylaşmaya başladı.

1 Yorum
  1. “Köpüğü cezvelere aktiktan sonra”ne demek orasini anlamadim. Cezve yerine fincan mi demek gerekiyor acaba. Tarifiniz cok hosuma gitti ordaki soru isaretini de duzeltirseniz kafam rahatlicak:)

Yorum Yapın

Eposta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Bu HTML kodlarını kullanabilirsiniz. HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.